Ergonomicenter började utbilda redan 2003

Ergonomicenter – i ergonomins tjänst sedan 2003!

Ergonomicenter startade 2003 när massören Danny Vingehag insåg att det bästa sättet att hjälpa sina klienter var att se till att de inte fick ont över huvud taget. Han identifierade att många som kom med smärtproblematik hade fått ont på eller av jobbet, och att vägen tillbaks var ibland lång.

Drivet att hjälpa sina klienter i att undvika att göra illa sig på jobbet ledde honom in på ergonomi och han läste allt som gick att läsa och deltog på kurser över hela Sverige. Med en bakgrund i kampsport var de praktiska delarna enkla för Danny att både förstå, lära in och förmedla. Tekniken i ergonomi och kampsport liknar varandra, då det handlar om att minska på belastningen eller att flytta och fördela belastningen bättre för att kunna arbeta mer energieffektivt med sin kropp.

Mycket har hänt sedan dess, men fokus är fortfarande detsamma som 2003 – att se till att människor inte får ont på eller av jobbet!


Danny Vingehag är ergonomiinstruktör, personlig tränare och massör

Danny Vingehag

Danny har utbildat i ergonomi under cirka 16 år. Han har ett brinnande intresse för människor och drivs av att öka medvetenheten som gör att individen väljer hälsosammare och gynnsammare val för den egna kroppen

  • Instruktör förflyttningsteknik och föremålshantering
  • Lic. Massör
  • Lic. Personlig tränare
Patrick Rapp har en fil.kand i idrottspedagogik och är en av Västerås mest meriterade personliga tränare

Patrick Rapp

Patrick Rapp har över 10 års erfarenhet som personlig tränare för både motionärer och elitidrottare. Där hans främsta kompetens är rörelseanalys, nulägesanalys och behovsanalys.

  • Fil.kand. Idrottspedagogik
  • Lic. Personlig tränare
  • Far-instruktör