Våra kunder

Ta del av berättelser från några av de företag vi fått förtroendet att jobba med under åren. Vi lämnar gärna referenser vid förfrågan. Kontakta oss om du vill göra samma resa som våra kunder nedanför!

Apotea utbildar sin personal i ergonomi

Apotea utbildar både personal och faddrar

Apotea utbildar samtliga anställda i ergonomi föremålshantering. De ser vikten av att samtliga som jobbar har samma grundkunskaper för att dels kunna jobba bra på egen hand, men även kunna hjälpa och påminna varandra i det dagliga arbetet.

I ett led att kunna ge bästa förutsättningar när ny personal startar utbildar vi även faddrar som hjälper till i introduktionen av nya medarbetare. Faddrarna får fördjupad kunskap i ergonomi så att de kan hjälpa nyanställda att jobba rätt, från dag ett.

Ett bra och utformat koncept som gett utbildning i belastningsergonomi för vår stora personalstyrka. Jag är mycket nöjd med genomförandet och resultat.

– Uhriel Palfelt, platschef Apotea

Sibelco utbildar sin personal i ergonomi

Sibelco Nordic utbildar på avrop

På Sibelcos fabriker i Västerås och Forshammar utbildas ny personal när de introduceras på jobbet. Sibelco tar även hjälp av oss vid inköp av ny utrustning som ska anpassa till personalen samt när ledning eller personal upplever att ergonomin bör ses över i vissa moment eller platser.

Vår arbetsplats har som alla övriga arbetsplatser utmaningar som riskerar att fresta på människors hälsa och mående. Bitvis finns arbetsuppgifter som är fysiskt krävande – kan vara tungt, lite svåra lyft eller stillasittande/ensidigt arbete.

Sedan ett par år tillbaka har vi tagit hjälp och råd av Ergonomicenter. Vi har dels haft ergonomiträning för all personal, föreläsning om kost/hälsa/träning , samt även fått akut hjälp med smärtlindring och förebyggande övningar då personal drabbats av besvär i kroppen.

För oss är det av stor betydelse att Ergonomicenter dels jobbar med lindring av besvär samtidigt som han hjälper med förebyggande åtgärder för att vi skall hålla livet ut, inte bara arbetslivet ut.

– Britt Förnegård Larsson, Site Manager Sibelco Nordic AB

Swea IP Law har startat Kung-Fu-Swea

Arbetet som juristerna på Swea IP Law utför innefattar mycket tid framför datorn eller i möten. Något som oftast har genomförts sittande i dåliga arbetspositioner. Det gav i sin tur ofta obehag och smärta i kroppen.

I vårt arbete med företaget fick varje enskild anställd en genomgång av sin arbetsstation och hjälp att ställa in bland annat skärm, bord och stol. I utbildningen vi höll på plats tryckte vi mycket på pausgympa, något som företaget tog till sig och de har numera gemensamma pauser där de gör rörlighetsövningar med nyinköpta pinnar – något de döpt till Kung-Fu-Swea.

Ergonomicenter besökte oss på Swea IP Law, där de gick igenom ergonomin på arbetsplatsen tillsammans med vår personal. Min upplevelse var att vi fick ett oerhört bra bemötande och pedagogisk genomgång, där man fick chansen att ställa frågor (högt och lågt) och frågan som jag fick med mig i samband med besöket var ”Hur gör vi, när vi gör, vad vi gör?”.

Ergonomicenter öppnade upp mina ögon för hur jag sitter/står på arbetsplatsen – både utifrån vad jag ”tror” och hur det faktiskt ser ut. Lärdomarna jag fick med mig var både ur ett kortsiktigt, men framförallt ett långsiktigt perspektiv med både ny kunskap och nya övningar för att förbättra arbetsposition och välmående i kroppen – kan varmt rekommendera Ergonomicenter!

– Alexandra Gage, Swea IP Law

Solkraft Direkt har många utmaningar

Solkraft Direkt jobbar med montering av solpaneler hos privatperson och företag. Ett jobb som ofta består av många fysiska utmaningar. Utbildningarna för Solkraft direkts personal har bestått av att lägga en teoretisk grund i hur kroppen bör jobba för att undvika skador. Men framförallt har utbildningarna bestått av att vi i samarbete med personalen har arbetat fram rutiner och metoder för att lyfta och montera solpanelerna på ett effektivt sätt.

Vi har anlitat Ergonomicenter för att utbilda våra montörer och kontorspersonal. De har hanterat uppdraget mycket proffsigt. Genomförandet av utbildningen har överträffat våra förväntningar genom att kombinera teori med praktiska övningar på ett enkelt och begripligt sätt. Vi kan varmt rekommendera Ergonomicenter.

– Liviu Voinea, VD Solkraft Direkt

Fler företag vi fått förtroendet att jobba med

ICA utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Hemköp utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Radscan utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Hemsö utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Elektrikern utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Vent metoder utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Heby Städ och Flytt utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Frivilliga flygkåren utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Västerås Diamantborrning utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter
Reglera utbildar sina anställda i ergonomi och arbetsmiljö hos ErgonomiCenter