Unika ergonomiutbildningar

Det som gör att våra ergonomikurser ger så bra effekt är vår unika kombination av teori och praktik. Teorin hämtar vi från den senaste forskningen inom området och i det praktiska arbetet lutar vi oss på 30 års kombinerat arbete med ergonomi och hälsa.

Vi utbildar inom de flesta branscher, bland annat lager, industri och kontor. Hos lager ligger mycket fokus på pack och plock samt både lätta och tunga lyft. För de industriföretag vi jobbar med skräddarsys innehållet utifrån arbetets karaktär och det är inte ovanligt att stora företag delar upp sin personal utifrån arbetsuppgifterna. Vi hjälper även många kontor där vi förutom att hjälpa de anställda att ställa in sina arbetsstationer även pratar mycket kring stillasittande, pausgympa och psykosociala arbetsmiljön.

Genomförandet av utbildningen har överträffat våra förväntningar genom att kombinera teori med praktiska övningar på ett enkelt och begripligt sätt.

Liviu Voinea, VD Solkraft Direkt
  • Arbetsställningar/arbetspositioner: Hur ska du lyfta, stå, sitta och rör dig för att din kropp ska kunna må som bäst, efter att du gått i pension? Vi lär dig hur du kan tänka för att kunna arbeta i de bästa positionerna utifrån de förutsättningar du har.
  • Kopplingen mellan fysiska och psykisk hälsa och arbetsmiljö: Stressrelaterade besvär så som ångest, oro, depression och sömnstörningar är den vanligaste orsaken till att folk står utanför arbetsmarknaden. Vi diskuterar den psykosociala arbetsmiljön och dess påverkan på oss.
  • En stor del praktiskt arbete där du får uppleva skillnad på belastning. Vi skapar en medvetenhet kring hur du gör, det du gör, när du gör det. När vi har skapat den medvetenheten tränar vi in nya rörelser och positioner så att du kan tillämpa det i ditt arbete på direkten. 
  • Du får kunskap om grundläggande arbetsmiljörätt (AFS 2012:2) där vi diskuterar rättigheter respektive skyldigheter för både arbetstagare och arbetsgivare.

Vår vision!

  • Du som anställd ska må bra och prestera bra: Vi vet att ökad kunskap om ergonomi gör att du kommer arbeta mer gynnsamt och därmed må bättre, både på och utanför jobbet! Vi vet att det gör att du även presterar bättre – en win-win helt enkelt!
  • Våra ergonomiutbildningar ska öka lönsamheten: Vi mäter ert nuläge för att kunna skräddarsy en utbildning som jobbar med just ert företags utmaningar. På det sättet kan vi ge både ledning och anställda verktygen att skapa förbättring – som ökar lönsamheten!
  • Vi hjälper dig att uppfylla lagkraven (AFS 2012:2): Du är skyldig att se till att dina anställda har tillräckliga kunskaper om arbetsställningar och arbetsrörelser, samt att dina anställda ges möjlighet att träna in lämpliga arbetstekniker. Vår utbildning uppfyller dessa krav.

Vårt arbete så här långt…

Under åren har vi fått förtroendet att hjälpa en rad företag inom alla olika branscher.
Läs mer om våra kunder HÄR!

Utbildade personer
Deltagande företag
Deltagande branscher

9,8/10

Betyg från deltagare

9/10

Antal som lärt sig något nytt under kursen

9/10

Antal som fått kunskap att använda under arbetsdagen